Het einde van modified broad match

Op 4 februari 2021 heeft Google plannen aangekondigd om modified broad match keywords uit te faseren. Wat betekent dit voor campagnemanagers? Het hangt ervan af hoe je je campagnes hebt ingericht.

Gebruik je vooral exact en mbm keywords?

Mogelijk gebruik je net als ik vooral exact en mbm keywords in je accounts. Exact voor wanneer je weet wat mensen zoeken; mbm als een vangnet voor de rest – en om de kosten binnen de perken te houden.

Voor ons betekent deze wijziging mogelijk dat het vangnet voor niet-exacte zoektermen smaller wordt. Zal “rode schoenen kopen” echt net zo breed worden als +rode +schoenen +kopen? En +schoenen +kopen +rood dan? De tijd zal het leren. Tegenwoordig hebben we minder inzicht in zoektermen dus het kan wel eens lastig worden om de verschillen te identificeren en de juiste nieuwe keywords toe te voegen om vertoningen en vertoningsaandeel op peil te houden.

Zet je veel phrase keywords in?

Mocht je echter vooral vertrouwen op phrase keywords, dan is het raadzaam de effecten van deze wijziging goed in de gaten te houden. Phrase gaat steeds breder matchen met zoektermen, en dat zou wel eens tot gevolg kunnen hebben dat je kosten flink gaan stijgen.
Mocht je dat nog niet gedaan hebben, maak een DataStudio dashboard om een oogje in het zeil te houden bij de ontwikkeling van de kosten en stel een paar alerts in zodat je er snel bij bent mochten de kosten omhoog schieten.

English version

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *